Regelmatig een back-up maken van je website is erg belangrijk. Er kan tenslotte iets fout gaan tijdens een update of door een hack van cybercriminelen. Met de WordPress plugin updraft kan je eenvoudig een back-up maken van je website en deze opslaan in Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive.

Installeer de Updraft plugin, ga naar plugins, nieuwe plugin, type bij zoeken updraft om deze te installeren. Als je gebruik maakt van ons Impreza thema ga dan naar Impreza en add-ons, Updraft staat standaard in deze lijst met plugins.

Updraft wordpress back-up

Ga naar updraft en klik op instellingen, geef aan in het schema hoe vaak er een back-up gemaakt moet worden van je website. Je kan kiezen voor dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Geef daarna op hoeveel back-ups bewaard moeten blijven we raden aan 4 a 8 back-ups te bewaren in je cloud. Daarna wordt de oudste automatisch verwijderd.

Klik op het icon van je cloud opslag die je wilt gebruiken, scroll daarna naar beneden en klik op opslaan.

Updraft back-up koppelen met de cloud.

Na het opslaan krijg je de volgende melding, klik op de link om verbinding te maken met je cloud opslag. Als je deze stappen hebt voltooit dan kan je beginnen met back-uppen.

updraft back-up voor wordpress

Updraft zal automatisch beginnen met de eerste back-up (Als dit niet gebeurt klik dan op nu een back-up maken) De back-up van je website verschijnen automatisch in de lijst, Hier kan je jouw back-ups eenvoudig herstellen of downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.