Hoe kan je WordPress plugins installeren?

Geen reacties

Hoe kan je WordPress plugins installeren?

Het installeren van WordPress plugins gaat direct vanuit het dashboard van WordPress. Deze plugins voegen extra mogelijkheden toe aan jouw WordPress website.

WordPress plugins zijn er in veel soorten en maten, de gehele bibliotheek is erg groot en er zijn verschillende ontwikkelaars die WordPress plugins aanbieden. Hieronder een aantal tips over WordPress plugins.

Installeer niet zomaar willekeurig een WordPress plugin.

Bij elke installatie van een plugin wordt de betreffende informatie toegevoegd aan de WordPress database. Als je verschillende plugins gaat uitproberen dan wordt de database steeds voller en het zal jouw gehele website gaan vertragen.

Zelfs als je de WordPress plugins verwijdert blijft er meestal een deel achter in de database.

Bespreek bijv. van tevoren met jouw it partner welke plugins nodig zijn voor je website of welke mogelijkheden je graag wilt gaan gebruiken voor je website voordat je meerdere plugins gaat installeren.

Pro tip: Wil je toch experimenteren met WordPress plugins, koop dan een extra hosting pakket met een aparte domeinnaam (een test domein) en gebruik een test website om alle mogelijkheden eerst te testen voordat je ze toepast op jouw eigen website.

Lees reviews, bekijk support vragen bij WordPress plugins.

WordPress plugins moeten up-to-date blijven, dit is voornamelijk rondom de beveiliging. Het is vrij makkelijk voor kwaadwillende om via een verouderede plugin toegang te krijgen tot jouw website. Met alle gevolgen van dien en dat is niet zo fijn.

Als je een WordPress plugins hebt gevonden die je wilt gebruiken bekijk dan hoe vaak de plugin is gedownload, de reviews en het support gedeelte van de plugin om te zien of de ontwikkelaar actief updates maakt voor de plugin.

Soms zie je bij plugins dat ze bijv. 6 a 12 maanden niet meer zijn geüpdatet, dit soort plugins kan je dan beter niet gebruiken om problemen te voorkomen.

Maak regelmatig back-ups.

Gaat het wel fout met een WordPress plugin dan zijn jouw back-ups je grootste vriend. Bij fouten kan je daarmee snel jouw website herstellen om verdere problemen te voorkomen. Maak altijd 2 aparte back-ups van jouw website, als een back-up niet werkt zit je alsnog met de gebakken peren.

Zie ook het blog bericht over back-ups en kies 2 soorten back-ups die het beste bij je passen.

Vorig bericht
Hoe kan je WordPress updates installeren?
Volgend bericht
Hoe kan je een WordPress Thema installeren?

Wellicht ook interessant:

Carlo Konijn chi computers ict advies

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.