WordPress gebruikers aanmaken.

Geen reacties

Binnen WordPress kan je verschillende gebruikers aanmaken die kunnen bijdrage met het beheren van jouw WordPress website. Het is belangrijk om gebruikers enkel toegang te geven tot onderdelen die ze nodig hebben. Je wilt niet dat een gebruiker zomaar instellingen van de website gaat aanpassen.

Het is raadzaam om 2 beheerder accounts te maken en deze te beschermen met een sterk wachtwoord en eventueel 2 staps verificatie. De beheerder accounts zijn bedoeld voor de website eigenaar en bijv. de IT Partner die ondersteuning geeft bij technisch vraagstukken.

Omdat beide alles kunnen aanpassen op de website is het van belang dat er duidelijk afspraken worden gemaakt rondom sterke wachtwoorden en 2 staps verificatie.

Wordpress gebruikers aanmaken.

De volgende groep gebruikers kan je zelf gaan bepalen, als je bijv. een content Schrijver inhuurt dan geef je deze alleen toegang tot de blog berichten. Je kan zelfs over wegen dat alle berichten eerste door jou moeten worden goedgekeurd voordat deze worden gepubliceerd.

Voor een nieuwsbrief of klanten van je webshop (WooCommerce) wordt meestal de rol abonnee of webshop klant gebruikt. Ze hebben toegang tot hun eigen mijn account omgeving maar geen toegang tot de website.

Ook hier is het belangrijk om van tevoren te testen dat deze gebruikers niet toegang hebben tot andere delen van de website en dat webshop klanten sterke wachtwoorden gebruiken.

Vorig bericht
WordPress import en export instellingen.
Volgend bericht
WordPress Customizer gebruiken.

Wellicht ook interessant:

Carlo Konijn chi computers ict advies

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.